Over Passie voor Tarot

Margreet Oldenburger-Coffa

Tarotconsulten – Tarotcursussen – Tarotworkshops

Over Passie voor Tarot

Mijn naam is Margreet Oldenburger-Coffa en ik ben geboren in 1967 in Almelo, waar ik nog steeds woon met mijn gezin en onze Schotse Herders en katten. Ik heb al ruim 34 jaar een enorm passie voor tarot.
Ik ontdekte de tarot toen ik 16 jaar oud was en ik leef mijn passie voor tarot door tarotconsulten te geven in mijn praktijk in Almelo en per email, door tarotcursussen en tarotworkshops te geven en te schrijven over de tarot.

Mijn Missie in Passie voor tarot

Mijn enorme passie voor de tarot en spiritualiteit waren de drijfveer om door middel van de tarotkaarten mensen te helpen die geen inzicht meer hadden in hun problemen en daar vragen over hadden.
Tarotconsulten waren jarenlang mijn grootste passie. Er kwamen echter steeds meer vragen van mensen die graag zelf met de tarotkaarten wilden leren werken en door mijn ervaring als voormalig docente Engels zat het lesgeven al in mijn bloed en ontstonden de diverse tarotcursussen en tarotworkshops. Ook schrijf ik graag over de tarot en spiritualiteit op mijn blogs.

De voorgeschiedenis van Passie voor Tarot

Als kind had ik al contact met mijn spirituele gidsen en mijn voorouders, dat was en is voor mij vanzelfsprekend.
Op mijn 16e kocht ik mijn eerste tarotdeck.
De tarot maakte veel in me los en de afbeeldingen op de kaarten raakten me vaak tot in het diepst van mijn ziel. De tarot werd een leidraad voor persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit.
Natuurlijk ging ik op zoek naar boeken en opleidingen, maar die waren er nog niet echt ruim 33 jaar geleden.
Er was toen nog geen internet en geen online aanbod van boeken over de onderwerpen die mij interesseerden.
Mijn interesse in spiritualiteit kwam deels door de prachtige verhalen die mijn Indische vader mij als klein kind vertelde over zijn leven in Nederlands-Indië en de cultuur daar.
Mijn Nederlandse moeder was wat nuchterder, die had niks met spiritualiteit.

Mijn passie voor tarot is vanaf mijn 16e groot geweest en al snel ging ik tarotkaarten lezen voor vrienden en kennissen, die allemaal geïntrigeerd waren en versteld stonden van de informatie die ik uit de tarotkaarten kon halen.
Ik had, mede door het in die tijd ontbreken van cursussen en boeken, geleerd om intuïtief te werken met de kaarten. Na de komst van het internet begon ik een diepgaande tarotstudie mede doordat de Engelstalige boeken hier via het internet ook te bestellen waren.

In 2000 richtte ik Arcana Opleidingen (https://arcanaopleidingen.nl) op en ging ik cursussen verzorgen over de tarot en andere spirituele onderwerpen die mijn hart hadden geraakt en die ik diepgaand bestudeerd had.
Dat ben ik altijd blijven doen en dat doe ik nog, maar deze website (Passie voor Tarot), specifiek voor tarot, moest gewoon apart daarvan ontstaan, zodat ik een plek zou hebben waar ik met mensen kan praten en bloggen over tarot en over mijn andere grote passie(s)!

Mijn studies en interesses

Persoonlijke ontwikkeling is altijd belangrijk geweest in mijn leven.
In de jaren waarin ik al professioneel werkte met de tarot volgde ik meerdere studies, op het gebied van Bachbloesemtherapie, Aura- en Chakrahealing en alle onderwerpen die mij konden helpen om niet alleen inzichten te geven door middel tarotconsulten, maar mijn cliënten ook hulp te bieden bij het werken aan hun problematiek door middel van diverse therapiën.

De studie die echter de meeste impact op mijn leven heeft gehad is de opleiding ‘Symbolische Psychologie op basis van C.G. Jung’ die ik van 2003 tot en met 2006 bij Odrerir (Karen Hamaker-Zondag) in Amstelveen volgde.
Gedurende deze opleiding ging er een wereld voor me open, een wereld die zo totaal aansloot bij hetgeen ik voelde en zag in de tarotkaarten, namelijk dat mensen vaak geleefd worden door hun angsten, hun problemen en daardoor vaak geen contact konden maken met hun zielsverlangens.
Daar ontstond ook mijn fascinatie voor het persoonlijk onbewuste en de schaduw in de psyche van de mens, waardoor ik ook graag met dromen en schaduwwerk ging werken.

Tegelijkertijd begon ik een astrologie studie, die ik echter door mijn drukke werkzaamheden binnen Arcana Opleidingen niet afmaakte en die ik recent dit jaar weer oppakte. Astrologie biedt zoveel inzicht in onze bewuste en onbewuste drijfveren!

Ik zal waarschijnlijk een levenslange student van tarot en astrologie zijn en blijven en er zijn zoveel onderwerpen die me blijven boeien en die ik blijf bestuderen.

Het zal je dan ook niet verbazen dat mijn astrologische zon in Boogschutter staat en mijn maan in Weegschaal.

Graag help ik jou door helderheid en inzichten te geven in jouw leven!

De Tarot biedt inzicht en duidelijkheid.

Passie voor Tarot

Maak kennis met mijn unieke manier van werken met de Tarot in consulten, curssussen of workshops. Ik werk met mijn Gidsen, mijn voorouders, mijn intuïtie en ruim 34 jaar ervaring met de Tarot.

© 2017 Passie voor Tarot