Over Passie voor Tarot

Margreet Oldenburger-Coffa

Tarotconsulten – Tarotcursussen – Tarotworkshops


Ik ben geboren in 1967 in Almelo, met de astrologische zon in Boogschutter en de maan in Weegschaal.
Ik groeide op met een Indische vader en een Hollandse moeder.

Al vanaf mijn vroege kindertijd voelde ik de aanwezigheid van de spirits van mijn overleden oma’s, mijn voorouders en andere gidsen in mijn leven.
Mijn Indische vader vertelde me verhalen over zijn jeugd in Nederlands-Indië en over de goden en godinnen die daar aanbeden werden, over de oude tradities en gebruiken. Spiritualiteit is altijd vanzelfsprekend geweest voor mij, zolang als ik mij kan herinneren.
Toen ik 16 was ontdekte ik de tarot. Daarmee veranderde alles in mijn leven.
Er waren toen nog geen cursussen en ook boeken waren er amper 33 jaar geleden.
Ik moest dus eigenlijk zelf zien te ontdekken wat de kaarten betekenden.
Ik had 1 boekje van Eden Gray.

Al heel snel gingen de afbeeldingen op de kaarten voor me spreken en ging ik de kaarten ook gebruiken om voor anderen te leggen, vanuit mijn intuïtie en via mijn gidsen kwam alle informatie in een reading naar voren.
Ik trouwde jong met de liefde van mijn leven op mijn 21e en anderhalf jaar later kwam onze dochter ter wereld.
Ik had ondertussen allerlei soorten banen gehad en kon mijn draai niet vinden. Ik was anders dan anderen en paste niet in het standaard plaatje van het reguliere bedrijfsleven.
Toen ik een aantal jaren voor marketing bureaus had gewerkt en de opleiding tolk-vertaler Engels ging doen, kreeg ik een aanbod van de Volksuniversiteit om voor hen cursussen Engels te geven aan beginners, gevorderden en mensen die zakelijk Engels moesten leren voor hun werk. Dat heb ik vele jaren met veel plezier gedaan, want de Engelse taal is en blijft ook een enorme passie van mij.

De tarot bleef echter altijd in mijn leven en aangezien ik voor mijn Engelse cursussen zelf het lesmateriaal schreef, was de stap naar het schrijven van een tarot cursus maar heel klein.
Daar had ik mijn passie gevonden! Ik stopte met mijn werk als docente Engels en ging naast tarotconsulten ook tarot cursussen geven.
Dat heb ik vele jaren gedaan en ik was de eerste die een online tarotcursus lanceerde in Nederland in het jaar 2000.

Die cursus heb ik vele jaren gegeven, maar naast de tarot consulten en cursussen bleef de behoefte bestaan aan healing cursussen, omdat mijn tarot cursisten net als ik vaak mensen in hun praktijk kregen met emotionele problemen of lichamelijke klachten en we zochten naar manieren om naast het duidelijk krijgen van de problemen via de tarot, ook gerichte oplossingen te kunnen bieden op het gebied van healing.
Ik had in de tijd waarin ik zelf les gaf en praktijk draaide, veel healing cursussen gevolgd en paste deze met veel succes toe in de praktijk.

Daaruit ontstonden de cursussen Aura- en Chakrahealing en Bachbloesemtherapie.
Ook al werd mijn bedrijf breder en lag de nadruk nog steeds op de tarot, er kwamen ook steeds meer vragen van cursisten naar hoe zij met hun gidsen konden werken en met hun intuïtie konden werken.
Dit leerde ik al aan mijn tarot cursisten, maar daarna besloot ik deze cursussen ook los aan te bieden.

Zo groeide mijn bedrijf, dat in het jaar 2000 begon als Arcana Tarot Opleidingen, uit tot een cursusinstituut waarin spirituele cursussen de specialisatie waren geworden.

Enkele jaren later veranderde ik de naam naar Arcana Opleidingen, omdat door de andere cursussen, de tarotcursussen wat op de achtergrond waren geraakt.
De tarot bleef echter altijd een passie en daarom besloten we in 2017 te verhuizen naar het huidige domein voor Arcana Opleidingen en daarnaast helemaal opnieuw te beginnen met een bedrijf dat toegespitst is op tarot.

Mijn liefde voor tarot is nog steeds even groot als vroeger, maar door de prachtige nieuwe tarot decks die er verschijnen op de markt, werd deze passie aangewakkerd, totdat het niet meer te negeren was.
Ik was namelijk al enkele jaren volledig uitgekeken op de Rider Waite Smith tarot en aangezien mijn passie weer is aangewakkerd, is het nu tijd voor een nieuw begin.

Als je nog vragen hebt over Passie voor Tarot en de cursussen die we hier aanbieden, laat het me dan gerust weten via het contactformulier.

De Tarot biedt inzicht en duidelijkheid.

Passie voor Tarot

Maak kennis met mijn unieke manier van werken met de Tarot in consulten, curssussen of workshops. Ik werk met mijn Gidsen, mijn voorouders, mijn intuïtie en ruim 34 jaar ervaring met de Tarot.

© 2017 Passie voor Tarot